16 Ocak 2013'ten önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 16 Ocak 2013 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ile beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak.

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şangay'daki temasları kapsamında, Komünist Partinin 1. Olağan Büyük Kongresi'nin yapıldığı mekanı ziyaret edecek, ÇKP Şangay Komitesi Sekreter Yardımcısı ile görüşecek, Şangay Büyükelçisi Deniz Eke'nin onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak. (Çin)

4- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış İsveç'te

- Bağış, Stockholm Üniversitesince onuruna verilen resepsiyona katılacak, ''Türkiye-AB İlişkilerinin Geleceği'' konulu konferans verecek.

- Bağış, Parlamento üyeleri ve Dışişleri Bakanı Carl Bildt ile görüşecek. İki Bakan, ortak basın toplantısı yapacak. Bildt'in onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak Bağış, Türk vatandaşları ve basın mensuplarıyla bir araya gelecek. (Stockholm)

5- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Bakanlık'ta basın bilgilendirme toplantısı yapacak.

6- TBMM'den

- Genel Kurul'da, doğalgazla çalışan elektrik santrallerinde ikincil yakıt alımlarındaki ÖTV muafiyetinin 7 yıl daha uzatılmasını öngören tasarı ele alınacak.

- Tarım Komisyonu, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevlileri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı ele alacak.

- Dışişleri Komisyonu'nda, bazı ülkelerle imzalanan uluslararası anlaşma ve sözleşmelerin uygun bulunduğuna dair tasarılar görüşülecek.

7- TÜİK, Aralık 2012 dönemine ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıklayacak.

8- Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in cenazelerinin Türkiye'ye getirilmesi bekleniyor.

9- Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğüne ait maden ocağında göçükten çıkarılan üç madencinin cenazeleri defnedilecek.

10- Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubu'nda Bursaspor-Fenerbahçe ve 1461 Trabzon-Sivasspor maçları yapılacak.

AA

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 14.00'da Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ile beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'da parti genel merkezinde, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurul'da, saat 14.00'da, doğal gazla çalışan elektrik santrallerinde ikincil yakıt alımlarındaki ÖTV muafiyetinin 7 yıl daha uzatılmasını öngören tasarı ele alınacak.

- TBMM Tarım Komisyonu, saat 10.30'da Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevlileri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı ele alacak.

- TBMM Dışişleri Komisyonu'nda, saat 11.00'da bazı ülkelerle imzalanan uluslararası anlaşma ve sözleşmelerin uygun bulunduğuna dair tasarılar görüşülecek.

Başbakan yardımcıları ve bakanların programları

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, saat 15.00'da Türki Amerikan Birliği (TAA) Başkanı Faruk Taban ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, saat 10.00'da Bakanlık'ta basın bilgilendirme toplantısı yapacak.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, saat 09.30'da Sait Halim Paşa Yalısı'nda Fransa Dış Ticaret Bakanı Nicole Briçq ile birlikte Fransız CEO'larla çalışma Kahvaltısına katılacak, saat 14.30'da Conrad Otel'de İsveç Dış Ticaret bakanı Ewa Jörling ile görüşücek, saat 17.00'da Conrad Otel'de Galler I. Bakanı Carwyn Jones ile görüşücek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Haluk Koç, saat 11.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, saat 11.00'da haftalık olağan basın toplantısı yapacak.

- “İl Okul Sütü Komisyonları Toplantısı” saat 09.00'da Rixos Otel'de gerçekleştirilecek.

- TÜİK, saat 10.00'da Aralık 2012 dönemine ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıklayacak.

- Ataması Yapılamayan Öğretmenlerin anneleri, saat 12.00'da Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yapacak.

- “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası” kapsamında Ankara'daki ilk imza standının açılışı, Sıhhiye metro çıkışında gerçekleştirilecek.

- Büro Memur-Sen üyeleri, saat 12.00'da Kızılay YKM önünde basın açıklaması yapacak.

- Paris'te infaz edilen 3 PKK'lı kadının cenazesine katılmak üzere, saat 17.00'da Kurtuluş Parkı'ndan Diyarbakır'a otobüs hareket edecek.

- İşçi Partisi genel Başkan Yardımcısı ve Doğu Perinçek'in Avukatı Mehmet Cengiz, saat 11.30'da parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

- Avrupa Erkekler Voleybol CEV Kupası Çalenç Turu ilk maçında, saat 18.00'da Halkbank, sahasında Belçika'nın Knack takımını konuk edecek.

- Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği saat 11.00'da Halkalı Courtyard Marriott Otel'de organ nakli ile ilgili bir toplantı düzenlenecek. Toplantıya ünlü simaların katılması bekleniyor.

- Özgür-Der, saat 12.30'da Fransa Konsolosluğu önünde Fransa'nın Afrika ülkesi Mali'ye başlattığı saldırıları protesto edecek.

- SES saat 12.30'da İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Monoblok önünde Tüketim maddelerine zammı ve maaşların yükseltilmesi için açıklama yapacak.

- Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisleri, saat 14.00'da Şişli Milli Eğitim Müdürlüğü önün'de Okul Durum Raporlarını Şişli Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edecek, ardından basın açıklaması yapacak.

- Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, Akdeniz Sanayi sitesinde saat 11.00'da 'iş kazalarını' anlatan simülasyon merkezi açacak.

- Antalya, Isparta, Burdur, Denizli, Kaş Platformu üyeleri, saat 16.30'da, kentte yaşanan hava kirliliğine dikkat çekmek için 5 gün süreyle aynı saatte basın açıklaması düzenleyecek.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- "UEFA Yılın 11"i oylaması sona erdi. Sonuçlar bugün ilan edilecek. (Galatasaray'ın forvet oyuncusu Burak Yılmaz'ın da adaylar arasında yer alıyor)

- Galatasaray Spor Kulübü, Ocak ayı Olağan Divan Toplantısı saat 13.30'da Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilecek.

- Galatasaray, ikinci yarı hazırlıklarını saat 12.00'de Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını saat 11.00'de basına kapalı yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Fenerbahçe, Bursaspor ile oynayacağı kupa maçı için saat 10.45'te hareket edecek Pendik-Yalova feribotuyla Yalova'ya geçecek, ardından karayoluyla Bursa'ya ulaşacak.

- Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 3. haftasında iki maç yapılacak:

18.30 1461 Trabzon - Sivasspor

20.30 Bursaspor - Fenerbahçe

- TSB Süper Ligi ikinci hafta erteleme maçında Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile Beşiktaş RMK Marine karşı karşıya geliyor. Ahmet Cömert Spor Salonu'ndaki mücadele, saat 17.00'de başlayacak.

- Galatasaray Medical Park, Eurocup Son 16 ikinci haftasında Crvena Zvezda Telekom Belgrade ile deplasmanda saat 20.30'da karşı karşıya gelecek.

- Kulüplerin transfer çalışmaları ve ikinci yarı hazırlıkları takip ediliyor.

İHA

AK Parti genişletilmiş il başkanları toplantısı, parti genel merkezinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. (11.00)

Memur-Sen kamuda kılık-kıyafet serbestîsi için düzenlediği, 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası' kapsamında, Ankara'daki imza standının ilkini Sıhhiye metro çıkışında açıyor. (10.30)

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 3. maçında 1461 Trabzon-Sivasspor ve Bursaspor – Fenerbahçe takımları karşı karşıya gelecek. (18.30/20.30)

Galatasaray'da, ertelenen olağan divan kurulu toplantısını Tevfik Fikret Salonu'nda yapılacak. (13.30)

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle yarım kalan tekerlekli sandalye basketbol maçında iki takım Ahmet Cömert Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek. (17.00)

Profesyonel lig takımlarının transfer ve ikinci yarı hazırlıkları takip edilecek.

Cihan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber